طرز تهیه رنگ خوراکی طبیعی با ساده‌ترین مواد خانگی

اگر می‌خواهید دسرهای رنگارنگ و خوراکی‌های خوشمزه درست کنید و از رنگ های خوراکی طبیعی بهره ببرید، این مطلب کاملا مناسب شماست! همانطور که می‌دانید رنگ‌ها نقش مهمی در زیبایی و خوشمزگی غذاها دارند و استفاده مکرر از رنگ‌های شیمیایی برای سلامتی مضر است. پس با ما برای آشنایی با طرز تهیه رنگ های خوراکی به روشی آسان همراه شوید.

طرز تهیه انواع رنگ خوراکی طبیعی

در این بخش قصد داریم نحوه تهیه رایج‌ترین رنگ های خوراکی طبیعی را یاد بگیریم. شما در خانه می‌توانید با ترکیب عصاره سالم‌ترین مواد غذایی و گیاهی این رنگ‌ها را آماده کنید و برای مصارف آشپزی و شیرینی‌پزی بهره ببرید. بخشی از این رنگ‌ها با پوره کردن، گرفتن آب و پودر کردن به دست می‌آیند که در هر بخش به طورکامل به آن می‌پردازیم.

تهیه رنگ سبز خوراکی طبیعی

برای تهیه رنگ سبز می‌توانید از چای ماچا، اسفناج و کرفس استفاده کنید. اسفناج یک گزینه محبوب برای هر دستور پختی است که نیاز به رنگ سبز دارد. اکثر دستور العمل‌ها نیاز به آبمیوه گیری دارند، اما اگر چند برگ کامل را در خمیر هر چیزی که درست می کنید بریزید، رنگ می‌دهد. گزینه‌های دیگری که می‌توانید برای رنگ خوراکی سبز استفاده کنید شامل کلروفیل مایع، پودر ماچا، پودر اسپیرولینا)، آب علف گندم و آب جعفری می‌شود. اگر هم چای ماچا را انتخاب کرده‌اید، فقط باید آن را با کمی آبجوش دم کنید و اجازه دهید به خوبی رنگ پس دهد.

رنگ سبز خوراکی چطور درست کنیم
رنگ سبز خوراکی چطور درست کنیم

طرز تهیه رنگ قرمز طبیعی خوراکی

هنگامی که صحبت از رنگ قرمز می‌شود، لبو یا چغندر بهترین گزینه برای آن هستند. برای این  یکی از روش‌های زیر را طی کنید:

  1.  از مقداری آب چغندر کنسرو شده استفاده کنید.
  2. چغندر خام را بجوشانید یا آب بگیرید و از عصاره آن بهره ببرید.

اگر آب‌پز کردن چغندر را انتخاب می‌کنید، ابتدا آن‌ها را داخل قابلمه بریزید و بجوشانید. سپس زیر شعله را کم کرده و اجازه دهید مایع آن غلیظ شود.

از دیگر روش های تهیه رنگ طبیعی خوراکی می‌توانیم به آب انار، مایع صاف شده از تمشک پودر شده و رب گوجه فرنگی اشاره کنیم. این موارد نیز گزینه‌های خوبی هستند اما متداول‌ترین روش همان استفاده از لبو یا چغندر است.

رنگ قرمز خوراکی برای کیک
رنگ قرمز خوراکی برای کیک

طرز تهیه ی رنگ خوراکی طبیعی صورتی

به دست آوردن رنگ صورتی دشواری خاصی ندارد، فقط باید رنگ قرمز را تهیه کنید و بعد به آن یک محلول روشن کننده مانند شیر بیفزایید. افزون بر این روش می‌توانید توت فرنگی یا تمشک را داخل مخلوط کن بریزید و پوره کنید. پس از اضافه کردن کمی شیر، بستنی یا حتی خامه، رنگ صورتی خواهید داشت! زغال اخته، آلبالو و گیلاس هم می‌توانند به شما در تهیه رنگ طبیعی خوراکی قرمز، زرشکی، صورتی و تمامی رنگ‌های این رنج کمک کنند.

رنگ صورتی طبیعی خانگی
رنگ صورتی طبیعی خانگی

روش تهیه رنگ خوراکی آبی و بنفش

دستیابی به این رنگ‌ها حتی برای سازندگان رنگ‌های مصنوعی مواد غذایی هم بسیار دشوار است اما نگران نباشید؛ چرا که نیروانا در این مطلب قصد دارد شما را با راحت‌ترین روش‌ها آشنا کند:

  1. بهترین گزینه شما این است که با کلم قرمز کار کنید. ابتدا کلم قرمز را بشورید و خرد کنید. سپس کلم را در قابلمه بریزید و روی آن را با آب بپوشانید و به مدت 10 دقیقه روی اجاق گاز بگذارید. این فرایند شما را با یک رنگ بسیار زیبای بنفش تنها می‌گذارد!
  2. اگر رنگ ارغوانی می‌خواهید ½ قاشق چایخوری جوش شیرین به مایع کلم بنفش اضافه کنید تا به رنگ آبی روشن درآید. (توجه داشته باشید جوش شیرین بر طعم رنگ تاثیر می‌گذارد، بنابراین برای رسیدن به رنگ مورد نظر تا حد امکان کمتر از آن استفاده کنید.)
  3. روش دیگر برای تهیه رنگ بنفش استفاده از گزینه‌های دیگر همچون آب زغال اخته + آب انگور بنفش غلیظ است.
  4. برای دستیبابی به رنگ بنفش می‌توانید پوست پیاز بنفش را در کمی آب جوشانده و صبر کنید خوب رنگ دهد.
  5. روش دیگر هم اضافه کردن آبلیمو به جوشانده گل پنیرک است. اگر آبلیمو اضافه نکنید، رنگ سبز خواهید داشت. اگر اضافه کنید رنگ آن بنفش می‌شود و اگر به دنبال رنگ‌های صورتی و آبی هستید فقط باید میزان نسبت آبلیمو، دمنوش و آب را کم و زیاد کنید.
چگونه رنگ خوراکی بنفش درست کنیم
چگونه رنگ خوراکی بنفش درست کنیم

طرز تهیه رنگ خوراکی طبیعی زرد و نارنجی

زردچوبه و زعفران به خوبی به عنوان پایه رنگ خوراکی زرد عمل می‎کنند. برای درست کردن این رنگ مراحل زیر را طی کنید:

  • چغندر را پوست بگیرید و خرد کنید.
  • سپس با ¼ فنجان آب و یک یا دو قاشق چای‌خوری زردچوبه مخلوط کنید.
  • چغندرها را با مایکروویو به مدت تقریبی 30 ثانیه نرم کنید.
  • مایع حاصل را مخلوط کرده، صاف کرده و به عنوان رنگ خود استفاده کنید.

روش دیگر هم استفاده از آب انبه، آب پرتقال یا زعفران دم کرده است. اگر زعفران را انتخاب می‌کنید، مراقب باشید طعم‌های دیگر غذا را تحت تاثیر قرار ندهید. اگر هم به دنبال رنگ نارنجی هستید، از آب هویج کمک بگیرید. حتی می‌توانید هویج را با کمی آب بپزید و اجازه دهید مایع کاملا نارنجی شود.

رنگ طبیعی خوراکی
رنگ طبیعی خوراکی

طرز تهیه رنگ های طبیعی خوراکی به روش پودر

اگر نگران اضافه کردن مایع اضافی به دستور غذا هستید، از پودرهای سبزیجات یا میوه به عنوان رنگ خوراکی استفاده کنید. به عنوان مثال، می‌توانید رنگ خوراکی قرمز را از پودر چغندر به جای آب چغندر درست کنید. یا برای به تهیه رنگ قهوه‌ای خوراکی از پودر کاکائو، قهوه و حتی حنا استفاده کنید. برای تهیه پودر هم باید میوه یا سبزی را خیلی نازک برش دهید، در فر بگذارید تا خشک شود و سپس چیپس‌ها را در مخلوط کن یا آسیاب قهوه آسیاب کنید تا پودر ریز به دست آید. سبزیجات خشک را هم می‌توانید به صورت پودر خرد کنید. از آسیاب قهوه یا غذاساز استفاده کنید تا این کار را به بهترین نحو انجام دهید. هرچه پودر ریزتر باشد، رنگ کمتری بر بافت غذایی که می‌خواهید رنگ کنید تاثیر می‌گذارد.

همچنین می‌توانید از هاون برای آسیاب کردن سبزیجات با دست استفاده کنید؛ اما این کار بسیار بیشتر طول می‌کشد و می‌تواند منجر به یکنواختی کمتر شود. فراموش نکنید ظروفی را که برای تهیه پودر استفاده می‌کنید، قبل از کار برای آسیاب کردن رنگ متفاوت کاملاً بشویید. این روش شما را از آلوده کردن رنگ و طعم پودر بعدی خود جلوگیری می‌کند.

طرز تهیه رنگ خوراکی پودری
طرز تهیه رنگ خوراکی پودری

نکات مهم در حین تهیه رنگ خوراکی طبیعی

هنگام آزمایش با رنگ‌های غذایی طبیعی، چند نکته وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:

  • رنگ های غذایی طبیعی می‌توانند طعم های جدیدی را ایجاد کنند. پس اگر با مقادیر کم کار می‌کنید نباید مشکلی ایجاد شود؛ اما اگر در مقادیر بالا استفاده می‌نمایید بهترین ایده افزایش تدریجی رنگ است که پس از هر بار طعم آن را بچشید.
  • رنگ‌های خوراکی طبیعی معمولاً نسبت به مواد مصنوعی زنده‌تر هستند. با قرار دادن مایع رنگی در یک قابلمه روی حرارت متوسط و تبدیل آن به یک خمیر غلیظ تر، به رنگ روشن‌تری برسید. پوره كردن سبزيجات تازه (به جای استفاده از آبميوه‌های خريداری شده در فروشگاه) باعث افزايش نشاط می‌شود.
  • اگر می‌خواهید رنگ های خوراکی خانگی خود را ذخیره کنید، مایع را در قالب‌های یخ بریزید و فریز کنید. رنگ‌های منجمد باید چند ماه دوام داشته باشند. البته همانطور که گفته شد، اگر رنگ‌ها در همان روزی که آن‌ها را می‌سازید استفاده کنید، جذاب‌تر و پررنگ‌تر خواهند بود.

در نهایت کار با رنگ‌های طبیعی را سخت نگیرید؛ چرا که ممکن است هر بار در هنگام طرز تهیه رنگ خوراکی طبیعی برای کیک به رنگ دقیقی که می‌خواهید نرسید، اما می‌توانید در این فرایند لذت ببرید و تلاشتان را بکنید. همچنین دیگر خیالتان از قرار گرفتن در معرض رنگ‌های مضر و شیمیایی راحت است!

به اشتراک بگذارید