کتک زدن کودکان چه عواقبی دارد؟ راه‌های جلوگیری از کتک بچه توسط مادر

یکی از چالش برانگیزترین کارهایی که شما به عنوان والدین انجام خواهید داد، تنبیه فرزندتان است. وقتی کوچولوی شما بزرگ می شود، عصبانیت ها و خواسته های او نیز افزایش می یابد. عصبانیت و سرکشی او ممکن است محدودیت‌های صبر شما را آزمایش کند  و در آن لحظه ممکن است به روش‌های بی‌رحمانه‌ای مانند کتک زدن یا کتک زدن برای تربیت فرزندتان متوسل شوید. اما کتک کودک چه عوارضی دارد؟ با رسانه نیروانا برای آگاهی از آن همراه شوید.

کتک زدن کودک

اغلب والدین در ابتدا سعی می‌کنند با فرزندان خود مدارا کنند اما وقتی بچه‌ها از اطاعت از والدین خود سرباز می‌زنند، آن ها به کتک زدن یا ضرب و شتم متوسل می‌شوند. در حالی که ضرب و شتم یک روش آزمایش شده ناموفق است که در نسل‌های بسیاری امتحان خود را پس داده است. پس این واقعیت باقی می‌ماند که انجام آن چه از نظر عاطفی و چه از نظر جسمی، کار سالمی نیست. به علاوه، کتک زدن کودکان بیشتر از اینکه فایده داشته باشد ضرر دارد.

علت کتک زدن کودکان چیست؟

در این بخش می خواهیم علل کتک زدن کودکان توسط والدین را بررسی کنیم. در حقیقت هیچ والدینی نمی‌خواهد فرزندش را کتک بزند اما وقتی کودک رفتاری سرکش نشان می‌دهد و از والدین خود اطاعت نمی‌کند، او ممکن است برای تنبیه کودک به چنین تکنیک‌هایی متوسل شود. در بیشتر موارد، والدین مجبور می شوند از ابزارهایی برای کتک بچه استفاده کنند و به زودی این کار برای آن ها تبدیل به عادت می شود و به محض اینکه کودک کار اشتباهی انجام دهد، او را کتک خواهند زد. پس به جای اینکه آن ها روش بهتری را برای تنبیه کودکان اعمال کنند، به همان عادت قدیمی برمی گردند که نه تنها سبب فروکش عصبانیت خودشان خواهد شد، بلکه بچه را برای دقایقی ساکت خواهد کرد!

علت کتک زدن خود هنگام عصبانیت

مهمترین عوارض کتک زدن بچه توسط مادر و پدر

به عنوان والدین، ممکن است احساس کنید که کتک زدن کودک رفتار او را اصلاح می کند، اما به ما اعتماد کنید، از کتک زدن کودک هیچ چیز خوبی حاصل نمی شود. در زیر برخی از عوارض کتک زدن کودکان بیان شده است؛ اگر برای تنبیه او دست به کتک زدن زدید، وقت آن است که دست از کار بکشید!

وقوع آسیب رفتاری در ارتباط او با دیگران

اگر فرزندتان را با کتک زدن یا فریاد زدن بر سر او تنبیه کنید، به نحوی به او اجازه می‌دهید که اگر اطرافیانش کار اشتباهی انجام دهند، او نیز از خشونت و کتک استفاده کند. کودکان رفتار خود را بر اساس اطرافیان خود مشاهده می کنند و آن را تقلید می کنند؛ پس مطمئناً این اقدامات در مراحل اولیه توسط کودک شما انجام می شود. کتک زدن فرزند به خاطر اشتباهات کوچک باعث ایجاد احساس ترس در او می شود و ممکن است احساس کند که ضربه زدن به افرادی که کوچکتر از او هستند اشکالی ندارد!

عوارض کتک زدن کودک در بزرگسالی و آسیب روحی شدید

کتک زدن کودک فقط از نظر جسمی به او آسیب نمی رساند، بلکه از نظر روحی نیز به او لطمه می زند. و این آسیب عاطفی خواهد بود که بدترین اثرات را ایجاد می کند. اگر مدام به فرزندتان ضربه بزنید و مرتب به او بگویید که اشتباه می کند یا بچه بدی است، او فکر می کند که آدم خوبی نیست. ممکن است خودش را بچه بدی بداند و وقتی بزرگ شد برای خودش احترامی قائل نباشد. این کار نه تنها عزت نفس را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه کودک را سرخورده می کند و این تصویر تا مدت‌ها بعد از آن به‌عنوان یک زخم عاطفی با او باقی می‌ماند.

کتک زدن بچه توسط مادر و کاهش احترام

ممکن است بعد از کتک زدن کودکان خود احساس کنید که این کار جواب می دهد و برای لحظه ای از خودتان راضی باشید، اما پس از مدت کوتاهی احساس عذاب وجدان و گناه خواهید داشت. اگر فرزندتان را برای چیزهای کوچک کتک بزنید، او از شما می ترسد. او همچنین می ترسد که به شما مراجعه کند و به شما بگوید که اگر کار اشتباهی انجام دهد و ممکن است شما و فرزندتان از هم جدا شوید. پس یکی دیگر از عوارض کتک زدن بچه این است که علاقه و احترام او به شما کم و کمتر می شود و ممکن است حتی در بزرگسالی اصلا رابطه نزدیکی با یکدیگر نداشته باشید. هرگز ترس نخواهد توانست جایگزین مناسبی برای وابستگی قلبی واقعی بچه به مادر باشد.

کتک زدن کودک تبدیل به عادت خواهد شد!

کتک زدن ممکن است به عنوان یک ضربه سبک شروع شود، اما این پتانسیل را دارد که به چیزی بسیار بدتر تبدیل شود. اگر بعد از کتک زدن کودک خود متوجه شدید که او درست رفتار می کند؛ هر بار که او کار اشتباهی انجام می دهد، ممکن است برای رفتار صحیح او به کتک زدن متوسل شوید. اگر فرزندتان به حرف شما گوش نمی‌دهد و یک اشتباه را بارها و بارها تکرار می‌کند، ممکن است او را سخت‌تر بکوبید تا زمانی که «درس» را یاد بگیرد. مرز بین تنبیه و سوء استفاده پس از یک نقطه محو خواهد شد.

کاهش اعتماد به نفس از عواقب کتک زدن کودک در بزرگسالی

برخلاف تصور رایج، کتک زدن رفتار کودک را بهبود نمی بخشد. اگر فرزندتان را بزنید، درد جسمی التیام می یابد اما درد روحی برای همیشه با او می ماند. ممکن است نسبت به خود احساس بدی داشته باشد و این ممکن است بر عزت نفس و اعتماد به نفس او تأثیر بگذارد. هر چه بیشتر به او ضربه بزنید، او مرتکب اشتباهات بیشتری می شود که به نوبه خود باعث می شود نسبت به خودش احساس بدی داشته باشد. این موضوع در بزرگسالی او نقشی عمیق تر و پررنگ تر خواهد داشت.

افزایش سرکشی کودک با کتک

والدینی که فرزندان خود را کتک می زنند، اغلب متوجه نمی شوند که با کتک زدن آن ها، بچه ها را از خودشان دور می کنند. اگر مرتب به فرزندتان ضربه بزنید، یکی دو بار می ترسد، اما بعد از یک لحظه ممکن است تبدیل به یک یاغی شود. او می داند که بدترین کاری که شما انجام خواهید داد کتک است، بنابراین ممکن است دستورات شما را زیر پا بگذارد و هر کاری که دوست دارد انجام دهد.

کتک کودک و کاشتن بذر خشونت در وجود او

کودکی که اغلب توسط والدینش مورد ضرب و شتم قرار می گیرد، دچار مشکلات خشم خواهد شد. به عنوان والدین، اگر فرزندتان کار اشتباهی انجام دهد، عصبانی می شوید، اما اگر او را برای کارهای کوچک کتک بزنید، بذر خشم را در فرزندتان نیز می کارید. بنابراین دور از انتظار نخواهد بود که این آسیب روحی تبدیل به یکی از ویژگی های شخصیتی او شود و آینده او را نابود کند.

کودکانی که در دوران رشد تحت تنبیه بدنی قرار می گیرند، در بزرگسالی رفتارهای ضد اجتماعی و حتی خودمحورانه از خود نشان می دهند.

این کودکان تبدیل به والدین خشنی خواهند شد

بچه هایی که توسط والدینشان کتک زده می شوند و مدام با فریاد با آن ها صحبت می شود، این موضوع را فراموش نخواهند کرد و در ضمیرناخودآگاهشان باقی خواهد ماند. این امر باعث می شود که آنها از روش های مشابهی برای فرزندان خود استفاده کنند و نسبت به والدین خود احساس انزوا و یا حتی تحقیر داشته باشند. پس اگر نمی خواهید کودک شما روزی بر فرزند خود این رفتارهای خشونت آمیز را اجرا کند، از کتک زدن او دست بکشید.

آیا کتک زدن بچه فایده دارد؟

کتک زدن از نظر توسعه هیچ فایده ای ندارد. هیچ فایده ای از استفاده از میله، شلنگ، دمپایی، خط کش و غیره بر روی فرزند شما حاصل نمی شود. در واقع، ممکن است در نهایت زندگی کودک خود را تا همیشه با زخمی خوب نشدنی نابود کنید. در ادامه با راه های جلوگیری از کتک زدن کودکان آشنا می شوید.

عواقب کتک زدن فرزندان

راه های جلوگیری از کتک زدن کودکان

در این بخش ترفندهای مهم برای جلوگیری از کتک زدن کودکان خود را معرفی می‌کنیم:

  1. بچه ها به محض تولد مشکل رفتاری ندارند. آن ها به دلیل نحوه برخورد با آن ها دچار مشکلات رفتاری می شوند. اگر فرزندتان کار اشتباهی انجام می دهد، به جای فریاد زدن یا کتک زدن او، سعی کنید او را به روش های انضباطی صحیح تنبیه کنید.
  2. ابتدا با آرام کردن خود شروع کنید. اگر فرزندتان اشتباه می‌کند، احساسات یا خشم خود را بر روی کودک خالی نکنید. اگر احساس می کنید انگیزه آسیب فیزیکی به فرزندتان را دارید، باید کمی برای خودتان وقت بگذارید. ممکن است در حال حاضر استرس زیادی داشته باشید، اما این بدان معنا نیست که باید آن را روی فرزندتان بیاورید.
  3. با او صحبت کنید و حرف های او را بشنوید. به جای کتک کودک و ضرب و شتم او، به حرف های او گوش دهید. او ممکن است دلیل محکمی برای انجام کاری داشته باشد که شما آن را تایید نمی کنید. قبل از اینکه فریاد بزنید گوش کنید!
  4. اگر کودک شما اشتباه می کند، دلیل آن را به او بگویید. به او بفهمانید چه اشتباهی انجام داده و به او کمک کنید تا دوباره آن را درست کند. به عنوان مثال، اگر متوجه شدید که فرزندتان با وجود هشدارهای مکرر شما، روی دیوار نقاشی کشیده است، ممکن است احساس کنید که با ضربه زدن به او درسی بدهید. با این حال، کار بهتر این است که با وادار کردن او به شستن دیوار، عواقب عمل خود را درک کند.
  5. به یاد داشته باشید که هر استراتژی انضباطی باید فرزند شما را بهتر از قبل کند. این برای کودکان در تمام سنین، از کودکان نوپا تا نوجوانانی که مشکلات مدیریت خشم دارند، کار می کند.
  6. کتک زدن کار خوبی نیست، حتی اگر علی رغم اینکه والدینتان چگونه شما را تنبیه کرده اند، «خوب بزرگ شده اید». بسیاری از راهبردهای انضباطی دیگر وجود دارند که در واقع می توانند به رشد کودک کمک کنند و برای خود احترام قائل شوند؛ بنابراین در عوض آن ها را امتحان کنید و به کتک زدن بچه نه بگویید!

در نهایت امیداوریم توانسته باشیم به خوبی شما را با عوارض کتک زدن کودکان آشنا کنیم و راه های جلوگیری از آن را شرح دهیم.

به اشتراک بگذارید